(240 g/l miklobutanil hatóanyagot tartalmazó folyékony [EC] gombaölő szer)

Biztonsági adatlap - Systhane duplo*

Megújult formulációjú, gyorsabb növényen belüli mozgású, felszívódó gombaölő szer

Forgalombahozatali engedély száma: 28366/1991

FELHASZNÁLHATÓ:

 Kultúra  Károsító  Szermennyiség (l/ha)  A kijuttatáshoz szükséges vízmennyiség (l/ha)
Almatermésűek  Varasodás, lisztharmat  0,3  500-1000
Csonthéjasok  Monília  0,13  600-1000
Szőlő  Lisztharmat  0,08-0,13  800-1000
Paprika, uborka, dinnye (szabadföldi, hajtatott)  Lisztharmat  0,15 (0,02-0,03%)  500-700
 Dísznövények  Lisztharmat  0,15 (0,02-0,03%)  500-700

Házi kerti dózis: 0,03% -> 3 ml Systhane duplo 10 liter vízhez

JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

virágzó meggy ültetvény

 

Szőlőben lisztharmat (Erysiphe necator) ellen megelőző és gyógyító tulajdonságának köszönhetően leállítja a primer lisztharmatfertőzést, a kezelt hajtások egészségesek maradnak. Spóraképződést gátló hatásának köszönhetően alkalmazásával a bogyófertőzés megelőzheto. Valamennyi szőlőfajtán biztonságos.

A szőlő 3 leveles stádiumától az időjárási tényezőktől és a fertőzési nyomástól függően 8-10 napos, de max. 14 napos permetezési fordulóval (max. 3-5 permetezés) javasolható.

Szőlőben Karathane Star 0,3 l/ha dózisával kombinálva megfelelő kuratív hatás érhető el az időközben kialakult lisztharmatfertőzés blokkolására.

Almában varasodás (Venturia inaequalis), ill. lisztharmat (Podosphaera leucotricha) ellen előrejelzésre alapozva védekezzünk.

A fertőzés kritikus időszakában blokkszerűen a növény pirosbimbós stádiumától „zöld dió” nagyságú fenológiai állapotáig kontakt gombaölőszerrel, pl. Dithane készítménnyel kombinációban célszerű alkalmazni, ill. a fertőzés erosségétől függően 8-10 napos időközönkénti ismétléssel menetrendbe illeszteni.

Csonthéjasok (kajszi, őszibarack, meggy, stb.) moníliája (Monilia laxa) és lisztharmata (Sphaeroteca pannosa) ellen a kezelést előrejelzésre alapozva megelőző jelleggel, ill. a tünetek megjelenésekor kell elvégezni és a fertőzés erősségétol függően javasolt megismételni.

Meggyben monília ellen kitűnő hatékonyságú készítmény. A betegség elleni kezelést még fehérbimbós állapotban kezdjük meg a Systhane duplo 0,13 l/ha dózisával. A kezelést egy vagy (hűvös, esős időjárás esetén, amikor a virágzás elhúzódik) két alkalommal fővirágzásban ismételjük meg. A második kezelést elvirágzásban, a harmadik kezelést 70-80%-os elvirágzásban végezzük el. Erős monília és levélfoltosodás fertőzés esetén használjuk a Systhane duplo 0,13 l/ha + Dithane DG NeoTec 2 kg/ha kombinációt.

Szabadföldi paprikában, uborkában a kezdeti tünetek észlelésekor és ezt követően 10-12 napos fordulóval célszerű alkalmazni. Növényházi termesztésben a védekezés eredményessége fokozható az idejében történő szellőztetésekkel.

TECHNIKAI ADATOK

  • Forgalmazási kategória: II. 
  • Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap 
  • Élelmezés egészségügyi várakozási idő:
    • Szőlő, almatermésűek, csonthéjasok: 14 nap
    • Uborka: 30 nap