Pierwsza rejestracja na świecie Arylex™ Active w rzepaku!

Substancja aktywna ArylexTM Active, która do tej pory na świecie mogła być używana w zbożach, uzyskała rejestracje do stosowania również w rzepaku ozimym na jesieni.

Produkt o nazwie BelkarTM został zarejestrowany w Danii. Duńscy rolnicy już cieszą z możliwości stosowania tak innowacyjnego produktu w rzepaku ozimym tej jesieni.

Belkar™ oferuje rolnikom możliwość przejścia z istniejących strategii zapobiegania zachwaszczeniu przed ich wschodami w kierunku bardziej zrównoważonej praktyki opartej na kontroli chwastów po ich wzejściu. Skuteczny we wszystkich warunkach glebowych oraz pogodowych (w tym zimne, wilgotne warunki jesienne) .

ArylexTM Active oferuje niezrównaną elastyczność, umożliwiając aplikację zgodnie z rzeczywistymi potrzebami zwalczania chwastów.

Więcej o substancji aktywnej ArylexTM Active można uzyskać na stronie www.arylex.pl

DOW AGROSCIENCES NA ŚWIECIE

Dow AgroSciences odkrywa, rozwija i wdraża produkty do ochrony upraw rolniczych a także wprowadza rozwiązania biotechnologiczne mające na celu zaspokojenie potrzeb rozwijającego się świata. Siedziba firmy znajduje się w Indianapolis, w stanie Indiana w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej. Dow AgroSciences jest spółką zależną od firmy The Dow Chemical Company. W roku 2015 globalny obrót firmy wyniósł 6,2 mld dolarów. Więcej informacji można znaleźć na www.dowagro.com. Oraz mediach społecznościowych takich jak: FacebookTwitterLinkedIn, i Google+, jak również można zapisać się do naszego newslettera News Release RSS Feed

.