Firmy The Dow Chemical Company i DuPont zakończyły proces łączenia

Szanowni Państwo,

Jest mi niezwykle miło poinformować, że pomyślnie sfinalizowaliśmy proces połączenia firm DuPont i The Dow Chemical Company, w wyniku czego powstała nowa firma o nazwie DowDuPont. To ważny krok na drodze do stworzenia samodzielnej firmy w branży agrochemicznej, która uformuje się w ciągu najbliższych 18 miesięcy. Dzięki połączeniu największych atutów DuPont i Dow AgroSciences powstająca firma będzie dysponować większym potencjałem w zakresie badań i rozwoju oraz stworzy jeszcze skuteczniejsze rozwiązania, ułatwiające naszym klientom poprawę osiąganych wyników.

Podczas realizowania tego przedsięwzięcia będziemy, tak jak dotąd, kierować się interesem rolników. Postaramy się też ograniczyć do minimum wszelkie ewentualne niedogodności oraz zapewnimy niezbędne wsparcie, by nieprzerwanie dostarczać Państwu produkty najwyższej jakości.

Produkty Dow AgroSciences Crop Protection, Dow Seeds, Pioneer i DuPont Crop Protection będą dostępne w dotychczasowych kanałach dystrybucji.

Mam nadzieję, że entuzjazm z jakim myślę o przyszłości, udzieli się także Państwu. W wyniku połączenia wzajemnie uzupełniających się programów badawczych realizowanych przez DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection i Dow AgroSciences będziemy lepiej przygotowani do stworzenia szerszej palety innowacyjnych rozwiązań, które wyeliminują główne problemy rolników. Rozumiem przez to:

• pełen asortyment produktów (nasiona i środki ochrony roślin), który zapewni rolnikom elastyczność działania i ułatwi ograniczanie ryzyka;
  • nowe produkty, przyczyniające się do podnoszenia wydajności i rentowności z upraw;
  • większą innowacyjność w zakresie analizy danych, rolnictwa precyzyjnego, ulepszania właściwości roślin oraz rozwijania nowych, obiecujących technologii w oparciu o wiedzę i doświadczenie naszych pracowników.

Obiecujemy nie zawieść Państwa zaufania.

Budowa agrochemicznego pionu DowDuPont wymaga wymiany danych o klientach między scalanymi spółkami w celu zoptymalizowania oferty i usprawnienia obsługi klienta. Jeżeliby chcieli Państwo zapoznać się z naszą polityką prywatności proszę odwiedzić stronę http://www.dupont.pl/privacy.html lub http://www.dow.com/homepage/privacy.htm?lang=polish.

Z poważaniem,

Pierre Flye Sainte Marie