Pion rolniczy DowDupont™ stanie się samodzielną firmą i przyjmie nazwę Corteva Agriscience™

CortevaLogo

Corteva AgriscienceTM - dział rolniczy firmy DowDupont opublikowała nową stronę internetową www.corteva.pl, która opowiada o tym, kim i czym jesteśmy, skąd pochodzimy i co oferujemy tym, którzy produkują żywność i tym, którzy ją konsumują. Zapraszamy do zapoznania się z witryną i podzielenia się uwagami z nami.

O Corteva Agriscience™ -  dział rolniczy firmy DowDuPont (NYSE: DWDP).

Corteva Agriscience łączy mocne strony firm DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection i Dow AgroSciences. Dział rolnictwa firmy DowDuPont dostarcza rolnikom na całym świecie najbardziej kompletną ofertę, opracowaną dzięki solidnemu programowi badawczemu w zakresie hodowli, biotechnologii i ochrony upraw. DowDuPont Agriculture dostarcza innowacyjne rozwiązania, pomagając rolnikom zwiększać wydajność i zapewnić bezpieczeństwo żywnościowe dla rosnącej populacji ludzi na świecie. Firma DowDuPont zamierza wydzielić dział rolny z obecnej struktury i stworzyć niezależną, publicznie działającą firmę. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.dow-dupont.com.